Hur starkt bett har en Leonberger?

En hund ska aldrig bita en människa, oavsett ras. Men det är viktigt att känna till hur starkt bett en Leonberger har, så att man vet vad man ska förvänta sig om det som inte får hända skulle se.

Bitstyrka mäts i PSI

En hunds bitstyrka mäts i PSI (står för Pond force per Square Inch) och är en enhet för att mäta tryck. En Leonbergers psi är ungefär 400 – vilket innebär att de kan bära mer vikt med sina tänder och har ett starkare tryck i sitt bett än de flesta andra hundar. Leonberger har det tionde starkaste bettet av alla hundraser vilket innebär att den har ett mycket starkt bett som kan orsaka allvarliga skador på människor och andra djur.

Hundar med ett starkare bett kan också ha svårare att släppa taget när de väl har börjat bita, så det är extra viktigt att vara försiktig med dessa hundar. Se till att aldrig provocera en hund till att bita, och se till att alltid vara försiktig med hundar som har ett mycket starkt bett.

Leonberger är en väldigt lugn hundras

Som tur är har Leonberger en personlighet som är mycket lugn och avslappnad, och de är inte kända för att vara aggressiva. Men det är alltid viktigt att vara försiktig med en hund som har ett så starkt bett, och man ska aldrig provocera en hund till att bita. Om du är orolig för hur starkt bettet på din hund är, kan du alltid fråga veterinären eller titta på tanddjupet på hunden. Tanddjup är ett mått på hur långt tänderna kan tränga in i huden, och det är en bra indikator för hur starkt bettet på hunden är. Om du har en hund med ett mycket djupa tänder, är det extra viktigt att vara försiktig så att inte någon blir skadad.

Lämna en kommentar

Hur starkt bett har en Leonberger?