Valp

Är du intresserad av att skaffa en Leonbergervalp? Kul! Här har vi samlat länkar till Kennels och uppfödare samt vad du bör tänka på innan och efter du har skaffat din valp.

A cute Leonberger puppy and it’s owner by the harbour

Kennels & uppfödare

Här nedan hittar du kennels och uppfödare som har Leonbergervalpar till salu. Du kan också spana in SKKs hemsida för att se kennels som just nu har en kull till salu.

UppfödareHemsidaOrt
AleomasHemsidaHässleholm (Skåne)
Con-cordeliasHemsidaVartofta
Endless EdensHemsidaHalland
La Dolce Luna’sHemsidaSmålandsstenar
Leodal’sHemsidaTystberga
SjöwildasÖrebro
SkorresHemsidaÖrkelljunga
SlottblommansHemsidaVårgårda
ViljeyransHemsidaVästerbotten
VänerblixtensFacebookVänersborg

För vem passar en Leonberger?

Innan du skaffar en valp av rasen Leonberger bör du fundera på om det verkligen är en hund som passar just dig och din familj. Detta eftersom Leonbergare är mycket aktiva och krävande hundar. De är inte lämpliga för personer som aldrig har haft en hund innan och inte vet mycket om hur man ska sköta en.

För de som hanterar dem rätt är det dock en fantastisk hundras som är både snäll och tålmodig. De är medelstora till stora hundar och har en lugn och trevlig läggning. Detta gör att de fungerar bra i olika familjesituationer, både med mindre barn och andra husdjur. Dessutom älskar de att få vara ute och röra på sig, så längre promenader och aktiviteter passar dem perfekt.

Om du bor i lägenhet och inte har möjlighet att ha en hund som rör sig mycket är det dock inte den här rasen för dig. Då passar en mindre och lugnare ras bättre. Men om du vill ha en lojal och trygg vän för livet som är med på alla dina äventyr – då är en Leonberger precis rätt!

Hur hittar man rätt uppfödare?

När du har bestämt dig för att köpa en Leonberger är det viktigt att du väljer en seriös uppfödare. Detta för att säkerställa att valpen är frisk och har bra gener. Här nedan hittar du tips på hur du kan gå tillväga för att hitta en bra uppfödare av Leonberger:

  • Se till att uppfödaren är medlem i Svenska Kennelklubben (SKK). Detta innebär att de följer deras regler och riktlinjer.
  • Be uppfödaren om referenser från andra personer som har köpt valpar av dem.
  • Möt uppfödaren och valparna på deras hemvist. Detta för att se hur de bor och hur de behandlar sina hundar.
  • Se till att få träffa båda föräldrarna till valpen. Detta för att säkerställa att de inte har några ärftliga sjukdomar.
  • Be uppfödaren visa stamtavlan för valparna. Dessa visar vilka föräldrar och andra anfäder valpen har.
  • Kolla upp hur mycket kunskap uppfödaren har om Leonbergerrasen. De bör kunna svara på alla dina frågor.
  • Uppfödaren bör också kunna ge dig råd och tips kring hur du ska sköta och träna din nya hund.

Vad ska man tänka på när man skaffar en Leonberger valp?

När du har skaffat en valp av rasen Leonberger finns det en del saker du bör tänka på. Dels ska du se till att valpen får en bra start i livet, med mycket socialisering och lek. Detta är viktigt för att valpen ska bli en trygg och välmående hund.

Skaffa en hundförsäkring till din valp så fort som möjligt

Det är viktigt att ha en försäkring till din hund och att göra det så fort som möjligt. Detta för att skydda både dig och din hund i olika situationer. En hundförsäkring täcker ofta sjukvårdskostnader, olycksfall och skador på andra.

Det finns olika typer av hundförsäkringar och det är viktigt att välja en som passar just din hund. Förutom kostnader för sjukvård och olycksfall täcker många försäkringar även skador som hunden orsakar på andra personer och saker. Detta är viktigt att tänka på, speciellt om du har en stor och aktiv hund som en Leonberger! En bra hundförsäkring för en Leonberger kostar cirka 1500-2000 kronor per år och du kan jämföra både priset och villkor på hundförsäkringar på hundforsakring.se.

En hundförsäkring är inte obligatorisk i Sverige, men det är starkt rekommenderat att skaffa en. Detta för att du och din hund ska vara skyddade i olika situationer.

Hur mycket äter en Leonberger?

En fullvuxen Leonberger äter mellan 800 och 1200 gram mat per dag. Detta är dock en ungefärlig skattning, eftersom alla hundar äter olika mycket beroende på hur stora och aktiva de är.

Hur mycket kostar en Leonbergervalp?

Att köpa en Leonbergervalp kostar mellan 16 000 till 27 000 kr.

Valp