Stora hundar som är som nallebjörnar

En stor hund kan många gånger vara skräckinjagande, men de flesta stora hundraser är likt Leonbergern jättesnälla. Här hittar du en lista över stora hundraser som trots sitt stora, mäktiga yttre praktiskt taget är som stora nallebjörnar.

Pyrenéerhund

Pyrenéerhunden är en av dessa hundraser. Denna vackra hund, som kan bli upp till 82 centimeter lång och 75 kilo tung, har traditionellt använts för att sköta flocksarbete med får och kor i Pyrenéerna. Denna hund är extremt lojal och kärleksfull mot sin familj, men kan vara reserverad och rättvis gentemot främlingar. För den som vill ha en stor vakthund med god moralisk kompass är pyrenéerhunden ett utmärkt val.

Irländsk varghund

Den irländska varghunden är ett annat exempel på en stor snäll hund som är oerhört vänlig. Denna hundras har en speciell bakgrund, den användes från början för att jaga bort vargar men nu föds den främst upp som sällskapshund. Irländska varghundar är en mycket aktiv ras som kräver mycket motion och uppmärksamhet, men de är också extremt lojala och vänliga mot sin familj.

Newfoundland

Newfoundlandhunden är en annan bjässe som är en riktig nallebjörn. Denna hundras har en historia som sjöräddningshund och simmare, men de används nu främst som familjehundar. Dessa stora hundar är mycket lojala mot sin familj samtidigt som de är väldigt förstående och empatiska. Newfoundlandhunden är en perfekt hund för den som vill ha en stor, stark men samtidigt snäll kompanjon.

Old english sheepdog

En annan stor hundras som är mycket vänlig och lojal mot sin familj är Old english sheepdog. Denna hundras föddes ursprungligen upp för att sköta får i England, men har sedan dess blivit populära som familjehundar. Old english sheepdog är en extremt trogen hundras, men deras päls kan kräva mycket skötsel. Om du letar efter en stor, lojal och ruggig kompis är Old english sheepdog rätt hund för dig.

Grand danois

Grand danois är världens största hundras. Dessa enorma hundar kan bli upp till 90 centimeter långa och 82 kilo tunga. Även om denna ras kan verka skräckinjagande på grund av sitt stora yttre, så är Grand danois en riktig snäll hund. Denna ras är mycket lojal mot sin familj och har en förstående natur som gör dem till perfekta sällskapshundar. Grand danois behöver mycket motion och träning för att må bra, men den som är redo att ge dem detta kommer att ha en lojal vän för livet.

Sankt Bernard

Hundrasen Sankt Bernard är mest känd för sina insatser som räddningshund i Alperna, men de är också utmärkta familjehundar eftersom att de är snälla och lojala. Sankt Bernard är en väldigt stor hund som kan bli upp till 90 cm lång och 82 kilo tung, men eftersom de är såpass söta är de omåttligt populära bland hundälskare och passar perfekt för den som söker en stor, snäll vän.

Leonberger

Sist men inte minst, Leonberger, för den som vill ha en stor vacker och lojal kompis. Denna hundras är en blandning av Sankt Bernard, Pyrenéerhund och Newfoundlandshund och har fötts upp som familjehund sedan början av 1800-talet. Leonberger är en mycket lojal vän mot sin familj, men kan vara reserverad mot främlingar.

Lämna en kommentar

Stora hundar som är som nallebjörnar