Vi bor på landsbygden nära ett samhälle som heter Eldsberga i Halmstad Kommun. Man kan säga att vi har nära till allt; här möts det öppna havet med åkermark, sjöar, djupa skogar med stadens puls!!  Kennelnamnet kom vi på när vi bodde i korsningen mellan Altonavägen och Törnestigen i Laholm, vi satte i hop dessa med varandra. "Altona" är både en by i Tyskland och en statsdel i Hamburg. "Stigen" tyckte vi var ett passande namn på en liten mysig väg som ledde till något.

På 50-talet:...såg vi dagens ljus. Ingela och Lasse 

60-talet:  De första hundarna i vårt liv var Beagel, Drever, Stövare och Tax.. Dessa jaktraser lärde oss mycket när det gällde utfodring och hunden som "verktyg" i naturen.

70-talet:  Detta årtionde fick vi erfarenheten av Schäfer, Labrador Retriever och Golden Retriever. Lite annorlunda rasval än tidigare, intresset för Bruks startade i och med dessa raser.

80-talet:  Golden Retriever och Irländska Varghundar. Nu var tiden inne för hårdträning i lydnad och spår i elit. Intresset med utställningar hade börjat.

90-talet:  Golden och Varghundarna blev "pensionister"

2000-talet: Intresset för Leonberger hade funnits sedan 80-talet. Inte förrän nu tog vi steget fullt ut och fick erfarenheten av att ha fem stycken Leonberger inom ett år. Det året har gett oss en hel del skinn på näsan.

      

Jag har deltagit i SKK:s Hunduppfödarutbildning;

 Anatomi-; Hundens anatomi, rörelser och fysiologi.

 Juridik-; Avtal, lagar och skatter för hunduppfödare.

 Valpning-; Hundens fertilitet, fortplantning och könsorganens sjukdomar.

 Hunduppfödning-; Hunduppfödning i teori och praktik.

 Beteende-; Om valpens tidiga beteendeutveckling.

 Mat-; Vad ska hunden äta.

Avelsboken-; Om strukturer och möjligheter i hundaveln.

Vi har varit en grupp som har gått denna kurs i lite mer än två år i Falkenberg. Som mycket kompetent kursledare har vi haft Berith Uhlén - Svensson och även Annette Erlandsson. Tackar för en gedigen utbildning och allt vad som har delgivit oss.